Detta recept är för dig som tycker om en riktigt stark senap på julskinkan. När den är rätt gjord kan man inte sticka ner näsan och lukta i burken.
En del förespråkar att koka senapsfröna innan man krossar dem med kula eller mixer men det gör inte en julman.
Hur mycket senapsfrö behöver man? En påse senapsfrö som man köper i butik på 28 g blir knappt en halv deciliter. Detta recept är på tre påsar och det blir ca 2-3 dl färdig senap, en mellanstor burk.
Du behöver:
- 3 påsar senapsfrö á 28 g
- 2 dl vatten
- 1 dl solrosolja (eller rapsolja i nödfall)
- 4 msk vitvinsvinäger
- 4 msk flytande honung
- 4 cl konjak
Gör så här:
- Koka INTE fröna
- Häll alla frön i mixbehållaren + 1 dl vatten och mixa
- Addera 1 dl vatten och mixa
- Addera oljan lite i taget och mixa ner den
- Addera vinägern och mixa
- Addera konjak och mixa